Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Δεν έχετε αντικείμενα προς σύγκριση.

χρειάζεστε βοήθεια οπτικού

Αστιγματικοί Φακοί Επαφής

Αστιγματικοί Φακοί Επαφής

Αστιγματικοί Φακοί Επαφής (TORIC)


Για όλους τους ανθρώπους που έχει διαγνωστεί και Αστιγματισμός ως πρόβλημα για την σωστή οπτική οξύτητα και όρασή τους, υπάρχει μία ποικιλία από διαφορετικές επιλογές για την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης.
Μία από τις πιο σύγχρονες και ασφαλείς επιλογές σήμερα είναι
οι Αστιγματικοί Φακοί Επαφής  .
Επίσης αναφέρονται και ως Τορικοί Φακοί Επαφής (TORIC) .

Οι Αστιγματικοί φακοί επαφής με την εξέλιξη της τεχνολογίας και με την προσθήκη Νέων  εξελιγμένων υλικών όπως η Σιλικόνη Υδρογέλη έχουν πλέον άριστα αποτελέσματα εφαρμογής - χρήσης και ποιότητας όρασης.
Με την επιλογή αυτής της κατηγορίας φακών επαφής Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ούτε για την χρήση γυαλιών ,πως εφαρμόζουν δηλαδή λειτουργικά και αισθητικά στο πρόσωπό σας,  ούτε για το υψηλό κόστος και το ποσοστό επιτυχίας μιας διαθλαστικής χειρουργικής επέμβασης.

Πως Λειτουργούν


Ο Αστιγματισμός είναι μία πάθηση της όρασης που κατά κύριο λόγο ευθύνεται η καμπυλότητα του κερατοειδή.
Το μπροστινό τμήμα του ματιού, μπροστά από την ίριδα δεν είναι τελείως στρογγυλό με αποτέλεσμα το φως να μην εστιάζει στο σωστό μέρος του ματιού και να έχουμε θολή όραση.
Οι Αστιγματικοί Φακοί Επαφής . έχουν διαφορετική Σχεδίαση και Εφαρμογή σε αντίθεση με τους άλλους διορθωτικούς φακούς επαφής της Μυωπίας και της Υπερμετρωπίας.
Χρειάζονται δύο διαφορετικές καμπυλότητες και όχι μία για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την θολή όραση.
Είναι σημαντικό για την σωστή αντιμετώπιση του αστιγματισμού η εφαρμογή των φακών επαφής να διατηρεί μία σταθερή θέση μέσα στο μάτι του χρήστη, διαφορετικά η όραση θα συνεχίζει να είναι θολή και χωρίς ευκρίνεια.
Αυτό επιτυγχάνεται με Ειδική σχεδίαση και κατασκευή φακών που είναι είτε ελαφρώς παχύτεροι στο κάτω μέρος τους, είτε έχουν ρυθμιστικά βάρη ισορροπίας δεξιά και αριστερά ή πάνω και κάτω με σκοπό  κάθε φορά που ο χρήστης ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα του ο φακός επαφής να ευθυγραμμίζεται  πάντα στη σωστή και επιθυμητή θέση του.
Η υψηλή τεχνολογία και γνώση για την κατασκευή όλων των τύπων Αστιγματικών φακών επαφής είναι πλέον υπεύθυνη για τα άριστα αποτελέσματα εφαρμογής και καλής οπτικής οξύτητας για κάθε περίπτωση.

Συμβουλές


Είναι σημαντικό, λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει η εφαρμογή κάθε αστιγματικού φακού επαφής σε σχέση με τους φακούς χωρίς αστιγματισμό, ο υπεύθυνος της φροντίδας της όρασης σας να σας βοηθήσει να διαλέξετε την καλύτερη επιλογή που ταιριάζει στα μάτια σας.
Σε κάθε περίπτωση πρώτης εφαρμογής και χρήσης φακών επαφής με αστιγματισμό είναι σημαντικό και απαραίτητο να έχουν ελεγχθεί από τον οπτικό σας οι σωστές καμπυλότητες του κερατοειδή σας καθώς και ο κατάλληλος άξονας του αστιγματισμού σας.
Επίσης σε υψηλούς και σύνθετους αστιγματισμούς μπορεί να χρειαστεί και τοπογραφία κερατοειδούς για καλύτερα αποτελέσματα εφαρμογής.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι προβλήματα ξηρότητας ή διαταραχής της δακρυϊκής στιβάδας και υγρασίας των ματιών σας μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την εφαρμογή των αστιγματικών φακών επαφής με αποτέλεσμα να κολλάει ο φακός σε λάθος θέση και να έχετε θολή όραση.
Σε κάθε τέτοια περίπτωση είναι απαραίτητη η αποκατάσταση της υγρασίας με ενυδατικά κολλύρια που επιτρέπουν την επαναφορά του φακού επαφής στη σωστή θέση στα μάτια σας.

Από τους καλύτερους  φακούς επαφής για αστιγματισμό  μπορούμε να σας προτείνουμε:

AIR OPTIX AQUA for Astigmatism,
BIOFINITY Toric,
ACUVUE OASYS
for Astigmatism
AQUALENS REFRESH
  for
Astigmatism
SAPHIR RX  TORIC  (για υψηλούς και σύνθετους αστιγματισμούς).

 

Στο contactlenses.gr σας προσφέρουμε τις καλύτερες επιλογές για χρήση φακών επαφής από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες και σε πολύ χαμηλές τιμές.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στη συλλογή μας και να επιλέξετε με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας τους καλύτερους φακούς για εσάς.
Εμείς πάντα πολύτιμοι σύμβουλοι είμαστε στη διάθεση σας για να σας βοηθήσουμε με την εμπειρία και την γνώση μας να επιλέξετε τους κατάλληλους φακούς που ταιριάζουν περισσότερο σε κάθε περίπτωση.