Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Δεν έχετε αντικείμενα προς σύγκριση.

χρειάζεστε βοήθεια οπτικού

Αστιγματισμός - Αιτίες και Θεραπεία

astigmatism-header
Τι είναι αστιγματισμός


Ο αστιγματισμός είναι μία πάθηση του ματιού που προκαλεί προβλήματα παραμόρφωσης της όρασης και κυρίως ανικανότητα να δείτε μικρές λεπτομέρειες.
Είναι  πολύ κοινό πρόβλημα και πολλοί  ειδικοί πιστεύουν ότι ο καθένας έχει αστιγματισμό σε κάποιο βαθμό, αν και σε πολλές περιπτώσεις είναι τόσο ήπιος και μικρός ώστε να περνά απαρατήρητος στη ζωή ενός ατόμου .
Σε περιπτώσεις όμως μεγάλης παραμόρφωσης έχουμε αίσθημα θολής όρασης όπου χρειάζεται να το καλύψουμε με γυαλιά ή φακούς επαφής.

Αιτίες του Αστιγματισμού


Υπάρχουν δύο μορφές αστιγματισμού.
Ο συμμετρικός   και   ο  ασύμμετρος   Αστιγματισμός.

Στον  συμμετρικό αστιγματισμό η αιτία χαρακτηρίζεται από ακανόνιστη καμπυλότητα,
του κερατοειδούς, με μία μικρή συμμετοχή του κρυσταλοειδή φακού του ματιού.
Το αποτέλεσμα αυτού είναι να Μην σχηματίζεται ένα σημείο εστίασης μέσα ή έξω από τον οφθαλμό αλλά δύο εστιακές γραμμές που απέχουν τόσο περισσότερο μεταξύ τους όσο μεγαλύτερος είναι ο αστιγματισμός  και αντίστοιχα η παραμόρφωση  της εικόνας.
Ενδιάμεσα σχηματίζεται ο κύκλος ελάχιστης σύγχυσης στον οποίο το είδωλο έχει την καλύτερη δυνατή ευκρίνεια.

Ο ασύμμετρος αστιγματισμός είναι μία πιο πολύπλοκη πάθηση του κερατοειδούς που συνήθως προέρχεται από τραύματα, ουλές και εξωτερικές παραμορφώσεις του κερατοειδούς και του φακού του ματιού.

Σε κάθε περίπτωση αστιγματισμού η επίδραση στην όραση δημιουργείται  μόνο από διαθλαστικά σφάλματα κυρίως του κερατοειδούς , που ανάλογα την έκταση και ισχύ τους έχουμε παραμόρφωση και Ανασφαλή όραση.

Θεραπεία του αστιγματισμού με φακούς επαφής


Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα όρασης που έχουν σχέση με τον αστιγματισμό, δηλαδή παραμόρφωση της εικόνας των αντικειμένων που βλέπετε, χρειάζεστε μία οφθαλμολογική εξέταση από οφθαλμίατρο ή οπτομέτρη, ώστε να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι βαθμοί που χρειάζεστε.

Πολλές φορές ο αστιγματισμός σας θα συνοδεύετε με μυωπία είτε με υπερμετρωπία . Οι παράγοντες μυωπία και υπερμετρωπία καλύπτουν σφαιρικά το πρόβλημα όρασης για αυτό εκφράζονται ως (SPH) δηλαδή διόρθωση όρασης σε όλες τις διευθύνσεις  φωτεινότητας  , σφαιρικά.

Ο αστιγματισμός παρουσιάζει ένα πρόβλημα όρασης πάντα σε μία συγκεκριμένη διεύθυνση και όχι σφαιρικά, για αυτό χρειάζεται απαραίτητα να ορίζουμε τον άξονα (AXE) σε μοίρες, αυτής της διεύθυνσης.

Οι φακοί επαφής με βάση τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις μπορούν να καλύψουν τα προβλήματα αστιγματισμού με πολύ μεγάλη ακρίβεια του άξονα του αστιγματισμού οπού ευθύνεται για την καλύτερη και άριστη ποιότητα όρασης.
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές καινοτομίες από κάθε κατασκευαστή, για την καλύτερη και ακριβέστερη εφαρμογή αστιγματικών φακών επαφής.

Η εμπειρία ενός οπτικού -οπτομέτρη είναι απαραίτητη για να προσδιοριστεί η καλύτερη επιλογή των φακών επαφής  με αστιγματισμό για τα μάτια σας. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, ώστε να προτείνουμε τη πιο σωστή επιλογή φακών επαφής που ταιριάζει σε κάθε περίπτωση. Πάντα πολύτιμοι σύμβουλοι είμαστε στη διάθεση σας για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Στο contactlenses.gr σας προσφέρουμε τις καλύτερες επιλογές για χρήση φακών επαφής από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες και σε πολύ χαμηλές τιμές.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στη συλλογή μας και να επιλέξετε με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας τους καλύτερους φακούς για εσάς.
Εμείς πάντα πολύτιμοι σύμβουλοι είμαστε στη διάθεση σας για να σας βοηθήσουμε με την εμπειρία και την γνώση μας να επιλέξετε τους κατάλληλους φακούς που ταιριάζουν περισσότερο σε κάθε περίπτωση.