Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Δεν έχετε αντικείμενα προς σύγκριση.

χρειάζεστε βοήθεια οπτικού

Γνωρίστε τους Φακούς Επαφής σας

Τί πρέπει να γνωρίζετε για τους φακούς επαφής σας.


Οι φακοί επαφής είναι ένα σύγχρονο προϊόν διόρθωσης της όρασης όλων των ανθρώπων με διαθλαστικά προβλήματα, που καλύπτει πλέον όλες τις περιπτώσεις Μυωπίας,Υπερμετρωπίας, Αστιγματισμού και Πρεσβυωπίας.
Οι φακοί επαφής είναι μια οργανική μεμβράνη που τοποθετείτε μέσα στο μάτι μας, πάνω στον κερατοειδή προσφέροντας άριστη όραση, σε όλους τους χρήστες.
Αυτό όμως το προϊόν που εφαρμόζετε στα μάτια σας, και σας προσφέρει ιδανική όραση και άριστη οπτική οξύτητα σε όλες τις περιπτώσεις, δεν είναι καθόλου απλό όσο φαίνεται αλλά κρύβει σπουδαίες λεπτομέρειες και πλεονεκτήματα.
Μετά από σημαντικές εξελίξεις και έρευνες σε θέματα σύγχρονης υγιεινής, έχει αποδείξει την αξιοπιστία του και λειτουργικότητά του, σε ένα ευρύτατο κοινό παγκόσμιας χρήσης.

Οι παράγοντες επιτυχίας που χαρακτηρίζουν κάθε φακό επαφής και πρέπει να γνωρίζουμε για να τους αξιολογήσουμε καλύτερα είναι:

 • Το υλικό του φακού επαφής.
 • Το πάχος του υλικού του φακού επαφής.
 • Η καμπυλότητά του.
 • Η διάμετρός του.
 • Ο σχεδιασμός των άκρων του.
 • Η διοπτρική του ισχύς.
 • Ο σφαιρικός ή ασφαιρικός σχεδιασμός του.
 • Η μεταβίβαση οξυγόνου.
 • Το επίπεδο υδροφιλίας του.
 • (συνολικοί παράγοντες διαβροχής)
 • Ο χαμηλός συντελεστής τριβής.
 • Ο δείκτης ελαστικότητας.
 • Οι λιπαντικοί παράγοντες επιφανείας.
 • Η αντοχή σε εναποθέσεις και θολερότητες.
 • Η κινητικότητα και επικέντρωση του.
 • Τα φίλτρα UV προστασίας.


Υλικό του φακού επαφής


Το υλικό των φακών επαφής είναι αυτό που κυρίως ευθύνεται για την ομαλή λειτουργία και ασφάλεια υγιεινής στη χρήση αυτών των προϊόντων μέσα στα μάτια μας.
Η εξέλιξη υλικού υδρογέλης σε σιλικόνη υδρογέλη έχει καταφέρει να αυξήσει την οξυγόνωση του ματιού έως και 5 φορές περισσότερο, προσφέροντας υψηλό επίπεδο υγιεινής σε χρόνια χρήση.
Όπως καταλαβαίνετε το υλικό του φακού επαφής είναι τόσο Σημαντικό που Συνέχεια θα εξελίσσεται με στόχο να παρέχει τη μεγαλύτερη οξυγόνωση και άνεση στα μάτια .
Τα υλικά των φακών επαφής είναι υδρόφιλα, που μεταφέρουν οξυγόνο μέσω της υγρασίας τους και αεροδιαπερατά για να αφήνουν ελεύθερη τη παροχή οξυγόνου στα μάτια από τον ατμοσφαιρικό αέρα.
Ο συνδυασμός υδρόφιλων και αεροδιαπερατών υλικών μαζί, πολλές φορές επιτυγχάνει άριστα αποτελέσματα.

Το πάχος του υλικού του φακού επαφής


Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας, είναι το πάχος κάθε φακού επαφής, που εδώ, η Χρυσή Τομή προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα και πλεονεκτήματα.
Όσο πιο παχύ υλικό έχουν οι φακοί επαφής τόσο περισσότερο οξυγόνο από το υλικό τους μεταβιβάζεται στον κερατοειδή, με σκοπό τη μεγαλύτερη οξυγόνωση.
Όσο λεπτότεροι όμως είναι οι φακοί επαφής τόσο πιο άνετοι και επιθυμητοί είναι στα μάτια σας.

Ο δείκτης ελαστικότητας (Modulus Mpa)


Η ενσωμάτωση της σιλικόνης στα σύγχρονα υλικά των φακών επαφής σιλικόνης υδρογέλης έχει ως αποτέλεσμα οι φακοί αυτής της κατηγορίας να είναι λίγο πιο “δύσκαμπτοι” σε σχέση με τους φακούς επαφής υδρογέλης.
Όσο πιο μικρός είναι ο δείκτης ελαστικότητας τόσο πιο εύκαμπτος είναι ο φακός ,με αποτέλεσμα την βελτιωμένη αρχική άνεση. Οι φακοί επαφής AQUALENS REFRESH σιλικόνης υδρογέλης έχουν τον πιο χαμηλό δείκτη ελαστικότητας Mpa=0.5.

Η καμπυλότητα (BC)


Η καμπυλότητα των φακών επαφής είναι ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας που ευθύνεται για την άνετη εφαρμογή και σωστή κινητικότητα κάθε φακού επαφής μέσα στα μάτια σας. Επίσης είναι σημαντική παράμετροςώστε να προσφέρει σταθερή όραση Πριν και Μετά κάθε βλεφαρισμό και επιτυχημένη τελική εφαρμογή. Οι περισσότεροι φακοί επαφής, μας προσφέρονται σε επαρκή δυνατότητα επιλογής καμπυλοτήτων, ώστε ο εφαρμοστής σας, να επιλέξει για κάθε μάτι, αυτή που ταιριάζει και καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες της κάθε χρήσης.

Η διάμετρος ( DIA )


Η διάμετρος του φακού επαφής χαρακτηρίζει το μέγεθος της επιφάνειας που «αγκαλιάζει» ο φακός επαφής επάνω στο μάτι σας.
Η σωστή επιλογή διαμέτρου, έχει άμεση σχέση με το μέγεθος του κερατοειδή κάθε ανθρώπου και οφείλει να είναι μεγαλύτερη από αυτόν κατά 1 έως 2 mm, ώστε να έχουμε σωστή επικέντρωση και εφαρμογή.

Ο σχεδιασμός των άκρων του


Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που όλες οι εταιρείες κατασκευής φακών επαφής έχουν αφιερώσει μεγάλη έρευνα και καινοτομούν σε σχεδιασμούς.
Ο σχεδιασμός των άκρων είναι η παράμετρος που ελαχιστοποιεί την αίσθηση ξένου σώματος στο μάτι ώστε οι φακοί επαφής μετά από κάθε βλεφαρισμό, να μην προκαλούν δυσανεξία και ενοχλήσεις.
Η σωστή γεωμετρία των άκρων εξασφαλίζει την μεγάλη άνεση σε πολύωρη χρήση και αποτελεί ανταγωνιστικό παράγοντα της τελικής επιλογής και κτήσης. Επηρεάζεται Άμεσα και διαφοροποιείται αναλόγως της Διοπτρικής ισχύος (Βαθμούς) και της Εταιρίας κατασκευής κάθε φακού επαφής.

Η διοπτρική ισχύς ( PWR )


Είναι οι βαθμοί Μυωπίας ή Υπερμετρωπίας ή Αστιγματισμού ή Πρεσβυωπίας που αντιπροσωπεύουν κάθε φακό επαφής για να μπορέσει να αποκαταστήσει τη θολή όραση για κάθε περίπτωση.
Οι βαθμοί πολλές φορές δεν είναι ίδιοι και για τα δύο μάτια και πάντα χρειάζεται προσοχή στη χρήση τους. Ιδιαίτερα στη περίπτωση που ο χρήστης έχει ανάγκη Διοπτρικής Ισχύος (άνω των 4 βαθμών) στη συνταγή των γυαλιών του, χρειάζεται απαραίτητα προσαρμογή των βαθμών για χρήση φακών επαφής, που ορίζεται πάντα από τον ειδικό της φροντίδας των ματιών σας.
Η σωστή Διοπτρική Ισχύς του κάθε φακού επαφής που χρειάζεστε ανά περίπτωση, είναι ο κυρίαρχος παράγοντας που ευθύνεται για τη ποιότητα όρασης και την άριστη ή όχι οπτική οξύτητα της χρήσης του.

Ο σφαιρικός ή ασφαιρικός σχεδιασμός >


Είναι ο παράγοντας που ορίζει τον σχεδιασμό της κατασκευής για την εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια κάθε φακού επαφής. Είναι ο κύριος παράγοντας που ευθύνεται για την διοπτρική ισχύ κάθε φακού, πώς αναπτύσσεται και πώς αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα όρασης.
Πολλές φορές μπορούμε να συναντήσουμε στον ίδιο φακό επαφής και συνδυασμό σφαιρικής ή ασφαιρικής κατασκευής.

Παράδειγμα: Στην εσωτερική επιφάνεια ασφαιρική κατασκευή και στην εξωτερική επιφάνεια σφαιρική κατασκευή. Συνήθως ο ασφαιρικός σχεδιασμός είναι πιο εξελιγμένης μορφής ,κατασκευαστική δομή, που προσφέρει σαν αποτέλεσμα εξαιρετικής ποιότητας όραση και μεγαλύτερη άνεση στην χρήση αυτών των φακών επαφής.

Η μεταβιβαστικότητα οξυγόνου(Dk/t)


Είναι το ποσοστό μεταβίβασης και κατανάλωσης αντίστοιχα του οξυγόνου που διαπερνάται μέσα από το υλικό κάθε φακού επαφής, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και διαφορά πίεσης.
Η διαπερατότητα οξυγόνου κάθε υλικού κατασκευής φακών επαφής είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας και ασφάλειας υγιεινής στη χρήση τους.
Η φυσική ιδιότητα και η ικανότητα της πρώτης ύλης των φακών επαφής με τη μεγαλύτερη μεταβίβαση οξυγόνου στα μάτια, είναι ο στόχος κάθε έρευνας και εξέλιξης πάνω στη σύγχρονη χρήση των φακών επαφής.
Οι σύγχρονες απαιτήσεις για παρατεταμένη και πολύωρη συνεχή χρήση φακών επαφής στα μάτια μας, είναι η αιτία (για λόγους άνεσης και υγιεινής) που απαιτεί εξελιγμένα υλικά με τη μεγαλύτερη μεταβιβαστικότητα οξυγόνου.
Ένα από τα πιο σύγχρονα υλικά με υψηλή μεταβίβαση οξυγόνου στα μάτια είναι η Σιλικόνη Υδρογέλη –Silicon Hydrogel.

Το επίπεδο υδροφιλίας (Η2Ο%)


Είναι το ποσοστό υγρασίας και νερού που παρακρατεί το υλικό του φακού επαφής. Τα επίπεδα υδροφιλίας για τους φακούς επαφής ξεκινούν από 38% και μπορούν να φτάσουν έως 80% Η2Ο.
Το ποσοστό υγρασίας που μπορεί να παρακρατήσει κάθε υλικό που επιλέγεται για χρήση φακών επαφής είναι σημαντικός παράγοντας και ευθύνεται για την παροχή οξυγόνου (μέσω του Η2Ο) και την άνεση σε παρατεταμένη χρήση.
Παρόλα αυτά η έρευνα και η τεχνογνωσία των σύγχρονων φακών επαφής έχει αναγνωρίσει ότι η χρυσή τομή των υλικών με 55% Η2Ο είναι η πιο δημοφιλής και αξιόπιστη επιλογή.
Αυτό όμως που αξίζει να παρατηρήσουμε είναι ότι σε περιπτώσεις ξηροφθαλμίας ή χαμηλής δακρυϊκής στοιβάδας ή χρήση των φακών επαφής σε ξηρό και πολύ ζεστό περιβάλλον (κλιματισμός κ.α.) ενδείκνυται εφαρμογή φακών επαφής με χαμηλά ποσοστά υδροφιλίας π. χ 38% Η2Ο ώστε να επηρεάζονται λιγότερο από αφυδατικούς παράγοντες.
Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό γενικότερα εξασφαλίζει τη διατήρηση μέγιστης βιοσυμβατότητας με την επιφάνεια του κερατοειδή ,εξασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο άνεσης στη χρήση.

Η αντοχή σε εναποθέσεις και θολερότητες


Έχετε κάποιες φορές την αίσθηση ότι μετά από μερικές εβδομάδες χρήσης των φακών σας, δεν είναι τόσο άνετοι όσο ήταν στην αρχή ; Αυτή η αίσθηση μπορεί να είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης εναποθέσεων στους φακούς σας.
Εναποθέσεις μπορούν να αναπτύσσονται από διάφορους ρύπους του εξωτερικού περιβάλλοντος αλλά επίσης και από τα ίδια τα δάκρυά μας.
Τα ανθρώπινα δάκρυα περιέχουν διάφορα λιπίδια και πρωτεΐνες που ενδεχομένως επικάθονται στην επιφάνεια του φακού επαφής.
Αυτές οι εναποθέσεις μπορεί να μην είναι ορατές με γυμνό οφθαλμό και να δημιουργούν θολερότητες στην όραση και συμπτώματα δυσανεξίας.
Πολλές φορές και ο πιο αυστηρός καθαρισμός των φακών με διαλύματα αποστείρωσης δεν μπορούν να εξουδετερώσουν και να απομακρύνουν το 100% των εναποθέσεων.
Το πλεονέκτημα της συχνότερης αντικατάστασης των φακών επαφής από ημερήσιους ή εβδομαδιαίους ή μηνιαίους φακούς επαφής είναι η καλύτερη επιλογή για τη λύση αυτών των προβλημάτων.

Στο contactlenses.gr σας προσφέρουμε τις καλύτερες επιλογές για χρήση φακών επαφής από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες και σε πολύ χαμηλές τιμές.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στη συλλογή μας και να επιλέξετε με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας τους καλύτερους φακούς για εσάς.
Εμείς πάντα πολύτιμοι σύμβουλοι είμαστε στη διάθεση σας για να σας βοηθήσουμε με την εμπειρία και την γνώση μας να επιλέξετε τους κατάλληλους φακούς που ταιριάζουν περισσότερο σε κάθε περίπτωση.