Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Δεν έχετε αντικείμενα προς σύγκριση.

χρειάζεστε βοήθεια οπτικού

Μυωπία – Αιτίες και Θεραπεία


myopia

Τι είναι η Μυωπία;


Μυωπία είναι μία κατάσταση κατά την οποία μία μεταβολή στο σχήμα του βολβού του ματιού προκαλεί τα αντικείμενα σε μακρινή απόσταση ή σε βάθος πεδίου να είναι θολά ενώ τα αντικείμενα που είναι κοντά να φαίνονται πιο καθαρά.
Η μυωπία εμφανίζεται όταν η οπτική ισχύς του ματιού είναι μεγαλύτερη από ότι αντιστοιχεί στο φυσιολογικό αξονικό του μήκος.
Τότε οι ακτίνες ειδικά από ένα μακρινό αντικείμενο εστιάζουν μπροστά από τον αμφιβληστροειδή και όχι πάνω σε αυτόν ,για αυτό έχουμε θολή όραση.
Όσο πιο μπροστά βρίσκεται αυτό το σημείο τόσο πιο θαμπό είναι το είδωλο που σχηματίζεται και αντίστοιχα πιο μεγάλη η μυωπία.
Η μυωπία εκφράζεται με αρνητικούς βαθμούς π. Χ -3,25 (sph),τις γνωστές μας διοπτρίες (dpt). Οι βαθμοί μυωπίας είναι πάντα με αρνητικό πρόσημο γιατί η διόρθωση πρέπει να αφαιρέσει αντίστοιχη οπτική ισχύ από τον μυωπικό οφθαλμό.

Αιτίες της Μυωπίας


Ο πιο συνηθισμένος λόγος για να έχει κάποιος μυωπία είναι ότι ο βολβός του ματιού του είναι αντίστοιχα μεγαλύτερος από το φυσιολογικό.
Αυτή η αιτία μεγαλύτερου αξονικού μήκους του ματιού ορίζεται ως αξονική μυωπία.
Επίσης άλλη αιτία εμφάνισης μυωπίας είναι όταν η διαθλαστική ισχύς του ματιού (με κύριο υπεύθυνο τον κερατοειδή)είναι μεγαλύτερη από το κανονικό.
Δηλαδή το διαφανές τμήμα στο μπροστινό μέρος του ματιού μας να είναι πιο κυρτό από το κανονικό.
Αυτή η περίπτωση ορίζεται ως διαθλαστική μυωπία.
Στην πράξη όλες οι μυωπίες είναι σε κάποιο βαθμό και αξονικές και διαθλαστικές, ενώ στις μεγάλες μυωπίες υπερτερεί σαφώς το αξονικό στοιχείο ως κύρια αιτία δημιουργία τους.
Η αξονική μυωπία επίσης στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλείται από γενετικούς παράγοντες και είναι κληρονομική.

Θεραπεία Μυωπίας


Αν υποψιάζεστε ότι δεν βλέπετε καλά μακριά και έχετε μυωπία , το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να έρθετε σε επαφή με επαγγελματίες της φροντίδας των ματιών σας.Θα πρέπει να πραγματοποιήσετε μία πλήρη εξέταση για να εξακριβωθεί και να οριστεί με ακρίβεια η έκταση του προβλήματος της όρασης σας.Επίσης θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τους 2 καλύτερους τρόπους διόρθωσης της μυωπίας σας που ταιριάζουν στις ανάγκες σας:

1) Τη μυωπία μπορείτε να τη διορθώσετε με έναν  σκελετό όρασης που να ταιριάζει στις σύγχρονες επιταγές της μόδας και της αισθητικής σας με εφαρμοσμένους μυωπικούς οφθαλμικούς φακούς,και
2) Πολύ δημοφιλής και ιδιαίτερα σύγχρονη επιλογή είναι η χρή
ση φακών επαφής.

Οι φακοί επαφής επιλέγονται για την αποτελεσματικότητα τους, ιδιαίτερα στις Υψηλές μυωπίες,
με άριστα αποτελέσματα όρασης και για την ευκολία χρήσης τους.

Επιπλέον είναι ιδανική επιλογή για άτομα με αυξημένες δραστηριότητες –χρήση σε σπορ-αθλήματα
προσφέρουν Μεγάλη ελευθερία κινήσεων και Δεν αλλάζουν την εμφάνιση των ατόμων που τα φορούν. 
Είναι πραγματικά απαρατήρητοι.

Στο contactlenses.gr σας προσφέρουμε τις καλύτερες επιλογές για χρήση φακών επαφής από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες και σε πολύ χαμηλές τιμές.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στη συλλογή μας και να επιλέξετε με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας τους καλύτερους φακούς για εσάς.
Εμείς πάντα πολύτιμοι σύμβουλοι είμαστε στη διάθεση σας για να σας βοηθήσουμε με την εμπειρία και την γνώση μας να επιλέξετε τους κατάλληλους φακούς που ταιριάζουν περισσότερο σε κάθε περίπτωση.