Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Δεν έχετε αντικείμενα προς σύγκριση.

χρειάζεστε βοήθεια οπτικού

Υπερμετρωπία - Αιτίες - Θεραπεία

υπερμετρωπία

Τι είναι η Υπερμετρωπία;


Υπερμετρωπία είναι μία κατάσταση κατά την οποία μία μεταβολή στο σχήμα του βολβού του ματιού προκαλεί τα αντικείμενα σε μακρινή και σε κοντινή απόσταση να είναι θολά.
Η υπερμετρωπία εμφανίζεται όταν η οπτική ισχύς του ματιού είναι μικρότερη από ότι χρειάζεται ή όταν το αξονικό μήκος του οφθαλμού είναι μικρότερο του κανονικού.
Τότε οι ακτίνες εστιάζουν πίσω από τον αμφιβληστροειδή με αποτέλεσμα τη θολή όραση.
Ο υπερμέτρωπας χρησιμοποιεί περισσότερη δύναμη προσαρμογής για να μπορέσει να δει καλύτερα κοντά από ότι μακριά, με αποτέλεσμα να κουράζεται περισσότερο, να αισθάνεται πονοκέφαλους και αίσθηση μεγαλύτερης κόπωσης. (κοπιωπία).
Η υπερμετρωπία εκφράζεται με θετικούς βαθμούς π . χ . +3, 00 (SPH) ως διοπτρίες (dpt). Οι βαθμοί υπερμετρωπίας είναι Πάντα με θετικό πρόσημο (+) γιατί η διόρθωση πρέπει να αυξήσει αντίστοιχη οπτική ισχύ στον υπερμέτρωπα οφθαλμό.

Αιτίες της Υπερμετρωπίας


1) Το αξονικό μήκος του οφθαλμού είναι μικρότερο του κανονικού με αποτέλεσμα η εστίαση να γίνεται πίσω από τον αμφιβληστροειδή.
Όσο πιο πίσω από τον αμφιβληστροειδή έχουμε την εστίαση των αντικειμένων,αντίστοιχα έχουμε μεγαλύτερη ή μικρότερη υπερμετρωπία και θολή όραση. Αυτή ορίζεται ως αξονική υπερμετρωπία.

2) Η άλλη περίπτωση είναι η διαθλαστική υπερμετρωπία.
Σε αυτή τη περίπτωση έχουμε ελαττωμένη οπτική ισχύ του ματιού με κύριο υπεύθυνο τον κερατοειδή, οπού συνήθως έχει πιο επίπεδες καμπυλότητες από το κανονικό.

Και στην Αξονική και στη Διαθλαστική Υπερμετρωπία  λόγω ελαττωμένης ισχύος του ματιού χρειάζεται να προσθέσουμε  διορθωτική ισχύ.

Θεραπεία της Υπερμετρωπίας με Φακούς Επαφής


Η χρήση των φακών επαφής για την διόρθωση της υπερμετρωπίας είναι η πιο ασφαλής και απόλυτα ενδεδειγμένη επιλογή που μπορεί να έχει κάθε υπερμέτρωπας.

Η κάλυψη με φακούς επαφής ειδικά των μεγαλύτερων βαθμών σε υπερμετρωπία έχει εντυπωσιακά καλύτερα αποτελέσματα κεντρικής και περιφερειακής όρασης.
Το σημαντικότερο όλων είναι το ασύγκριτα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα όπου σε αυτές τις περιπτώσεις η χρήση φακών επαφής δεν δημιουργεί καμία Μεγέθυνση στο μάτι σε σχέση με τη χρήση  γυαλιών υπερμετρωπίας.
Η χρήση των φακών επαφής προσφέρει αισθητικά και  λειτουργικά μεγάλο Πλεονέκτημα στους χρήστες αυτής της κατηγορίας.

Στο contactlenses.gr σας προσφέρουμε τις καλύτερες επιλογές για χρήση φακών επαφής από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες και σε πολύ χαμηλές τιμές.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στη συλλογή μας και να επιλέξετε με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας τους καλύτερους φακούς για εσάς.
Εμείς πάντα πολύτιμοι σύμβουλοι είμαστε στη διάθεση σας για να σας βοηθήσουμε με την εμπειρία και την γνώση μας να επιλέξετε τους κατάλληλους φακούς που ταιριάζουν περισσότερο σε κάθε περίπτωση.